Bel:0622264424
Volg ons:

Klachtgerichte Massages

Als je geregeld last hebt van specifieke (spier)klachten kan een klachtgerichte massagebehandeling uitkomst bieden. Het is een massage met een diepere werking dan de ontspanningsmassage en is vooral gericht op het klachtengebied. De klachten kunnen ontstaan door een verkeerde houding, overbelasting, stress of door het uitoefenen van een bepaald beroep of sport.

Voordat er met masseren begonnen wordt, probeer ik door het stellen van gerichte vragen de aard en oorzaak van de klachten te achterhalen. Op basis daarvan stem ik de massage af om de klachten aan te pakken en indien mogelijk te verhelpen.

Een klachtgerichte massagebehandeling kan de pijn verminderen. Soms ervaar je na de eerste behandeling al verlichting, soms zijn er meerdere behandelingen nodig.

Massages

Triggerpoint Massage
Triggerpoints zijn lokale verkrampingen in een spier. Ze verkorten en verzwakken de spiervezel. Het gevolg is dat de spier spanning geeft aan naastgelegen gewrichten en weefsels. Ook kunnen zij druk geven op een ader of zenuw waardoor de doorstroming gestagneerd wordt. Deze klachten
kunnen in de betreffende spier zitten of in het uitstralingsgebied. We gaan samen op zoek waar de meeste pijn ervaren wordt door middel van veel communiceren tijdens de massage.

Fibromyalgie Massage
Een belangrijke klacht bij Fibromyalgie is pijn in het bindweefsel en de spieren. Tijdens de massage worden de spieren lichtjes opgerekt en soepel gemaakt. De frequentie en de stevigheid gebeurt in overleg. De massage is erop gericht om de pijn te verlichten door de afvoer van afvalstoffen te stimuleren. Het heeft ook een gunstig effect op klachten als vermoeidheid en slapeloosheid.
Hoofdpijn Massage
Veel mensen hebben in het dagelijks leven last van hoofdpijn, stress en spanningen. Deze hopen zich vooral op in het hoofd, de nek en de schouders. 20% van de Nederlanders heeft minimaal één dag in de week hoofdpijn. Het kan dus goed zo zijn dat ook jij hier regelmatig last van hebt. De hoofdpijnmassage laat je geheel ontspannen. De massage geeft verlichting bij vele soorten hoofdpijn.
Long Covid herstel massage
Heb je na een coronabesmetting nog (lang) klachten? Dan kan een Long Covid herstel massage helpen om je klachten te verminderen. Door stapsgewijs de massage op te bouwen met diverse middelen en technieken, zoals ademhalingsoefeningen, tapen van de longzone en gerichte massagetechnieken kunnen de mobiliteit verbeteren.
Bindweefselmassage

Deze massage zonder olie kun je ook kiezen als je geen klachten hebt en van een stevige massage houdt. De huid wordt gerold en opgepakt om de bindweefsellaag tussen huid en spieren aan te pakken en zo de doorbloeding te verbeteren en pijnklachten te verminderen. Omdat een bindweefsel massage een stevige behandeling is, is het aan te bevelen om af te sluiten met een heerlijke ontspannende massage.

Cupping Massage
De cuppingtechnieken zijn al eeuwenoud en komen oorspronkelijk uit China. Door het vacuüm trekken van de cup wordt het bindweefsel en het onderliggende spiergebied gestimuleerd en raakt het goed doorbloed. Hierdoor kan het lichaam afvalstoffen makkelijker afvoeren. Hardnekkige spierknopen, spierspanningen en verklevingen zullen op deze manier uiteindelijk verdwijnen.
Psoas Massage
De Psoas is een spiergroep van drie flinke spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Een gerichte massage op deze spiergroep verlicht pijnklachten in de lage rug en SI gewricht, laat je makkelijker bewegen en verbetert je lichaamshouding. Het zorgt voor een betere ondersteuning van de vitale organen in de buik, een vrijere ademhaling en geeft je een levendig gevoel.
BINDWEEFSELMASSAGE GEZICHT

Deze massage start op de rug. Daarna worden de nek, hals en het gezicht gemasseerd. Extra aandacht wordt besteed aan plaatsen waar straie en littekens zich bevinden. Bij deze massage verbeter je de doorbloeding.

Stoelmassage
Stoelmassage is een drukpuntmassage van nek, schouders, rug, armen en handen. De specifieke technieken die gebruikt worden stimuleren de doorbloeding van het weefsel. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De massage wordt uitgevoerd over de kleding heen. De massage werkt zowel ontspannend en preventief als gericht op herstel. De behandeling wordt afgesloten met een korte activering om weer fit en alert over te gaan tot de orde van de dag.
Bekken Massage

De zeer effectieve bekkenmassage geeft verlichting bij verschillende spanningen en blokkades in het hele lichaam. Een goede doorstroming in het bekkengebied heeft positieve gevolgen op organen zoals darmen, nieren en blaas, maar zeker ook op een goede doorbloeding in benen en voeten. Zelfs hoofd- en nek klachten hebben baat bij een bekkenmassage doordat de bekken aansluiten op de wervelkolom.

Nieuwsgierig geworden naar onze andere massages?

Klik hier voor het volledige overzicht