Bel:0622264424
Volg ons:
Hoe haal je het meeste uit je massage?

Hoe haal je het meeste uit je massage?

Tegenwoordig heeft iedereen het druk en wordt er veel van je verwacht. Het is daarom belangrijk aandacht te hebben voor jezelf. Elke twee tot vier weken, afhankelijk van je budget en hoe druk of gestrest je bent, een massage-afspraak is een goede investering in jezelf en je eigen gezondheid. Zie het als een onderdeel van preventieve gezondheidszorg. Het is dé manier om tot rust te komen. Omdat je zoveel mogelijk wilt genieten van je massage staan hieronder enkele tips om het beste uit je massage te halen.

Tijd
Neem de tijd voor je afspraak. Ga wat vroeger zodat je er ruim op tijd  bent. Niet alleen uit respect voor je therapeut, maar het voorkomt dat je met een gehaast gevoel op de massagetafel ligt. Het duurt dan veel langer om in een ontspannen toestand te komen.

Geen cafeïne
Drink geen cafeïne en eet geen zware maaltijd voor je afspraak. Het is veel moeilijker voor je lichaam om te ontspannen als het te veel cafeïne bevat of hard moet werken om een ​​zware maaltijd te verteren. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je van de tafel wilt opstaan om te plassen.

Communiceren
Praat met je massagetherapeut. Vaak zal de therapeut al vragen naar je gezondheid of ervaringen uit het verleden met massage. Vertel hem of haar wat voor soort druk je wilt, aan welke lichaamsdelen je extra aandacht wilt hebben of waar je klachten hebt. Zeg hen als je het te warm of te koud hebt of als de druk niet goed is. Therapeuten zijn geen helderzienden, dus als je niet praat kunnen ze niet inspelen op jouw behoeftes. Er is niets erger dan tijdens een massage het gevoel te hebben om te bevriezen of pijn te hebben doordat de druk te diep is. Spreek het dus gewoon uit, ze zullen niet beledigd zijn maar het juist erg waarderen.

Basisontspanning
Als je op de massagetafel ligt en je merkt dat je je niet kunt ontspannen omdat er allerlei gedachten door je hoofd vliegen probeer je dan te concentreren op één ding, bijvoorbeeld de handen van de therapeut. Volg ze terwijl ze werken en concentreer je aandachtig op hoe dat voelt. Als je aan die handen denkt, denk je niet aan je to-do-lijstje. Diep en bewust ademhalen werkt ook heel goed. Een goede therapeut zal aan het begin van de massage vaak enkele oefeningen met je doen om je te laten ontspannen.

Water
Drink veel water na de massage. Tijdens het masseren komen afvalstoffen vrij die via het lymfestelsel afgevoerd worden. Het drinken van water na de massage helpt bij het wegspoelen van deze stoffen uit je lichaam.

Eén massagetherapeut
Houd het bij één massagetherapeut, waar je je prettig en veilig bij voelt. Bij een langdurige relatie met je therapeut zal de massage effectiever worden omdat ze jou en je lichaam door en door kent. Ze weet precies wat ze moet doen en wat jij prettig vindt.

Regelmaat
Laat je regelmatig masseren. Zodra je lichaam zich regelmatig leert te ontspannen en te herstellen vanwege de massage, zal het sneller en beter reageren als er spierspanningen vrijkomen. Bij regelmatige massages zal je ontspanningsniveau zich verdiepen.

Dus ik zou zeggen ‘Kom binnenkort het meeste uit je massage halen bij  Effleurage’.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *