Bel:0622264424
Volg ons:
Het effect van etherische oliën bij een massage

Het effect van etherische oliën bij een massage

Als je gestrest of oververmoeid bent en niet lekker in je vel zit, kan een aromatherapiemassage iets voor jou zijn. Bij deze vorm van een ontspanningsmassage worden de herstellende eigenschappen van etherische oliën gebruikt om je lichaam en geest te ontspannen en te helen.

Aromatherapiemassage kan de conditie van de huid verbeteren, de geest dieper laten ontspannen en negatieve emoties als angst, verdriet, boosheid en frustratie verminderen.

Bij de massage wordt gebruik gemaakt van een basisolie die vermengd is met een of meer etherische oliën. Basis-oliën zijn vette, plantaardige oliën, zoals kokosolie deze gebruik ik als basis olie hij is geurloos en verder is er zonnebloemolie, amandelolie of jojoba-olie. Ze vertonen veel overeenkomsten met het huidvet en houden bij regelmatig gebruik de huid soepel en beschermen deze tegen uitdrogen. Etherische oliën zijn 100 procent natuurlijke, hoog geconcentreerde plantaardige essences. Ze worden in de meeste gevallen verdund gebruikt. Ze lossen goed op in de vette basis-oliën en zijn daardoor goed bruikbaar bij een massage.

De kracht van etherische oliën bij een massage is tweeledig. Op de eerste plaats worden de oliën door de huid opgenomen en doen daar hun heilzame werking. Maar misschien nog wel belangrijker is dat de aroma’s ingeademd en geabsorbeerd worden door de zachte weefsels van de neus en mond en hier ook hun magische werking verrichten.

Er zijn meer dan 3000 verschillende  etherische oliën met ieder hun heilzame werking. Voor elke aandoening is wel een olie beschikbaar. In mijn praktijk gebruik ik de massageolie van Kneipp. Zo werkt lavendelolie ontspannend en brengt je weer in balans. Amandelolie met essentiële vetzuren en met vitamine E ondersteunt de natuurlijke hydratatie van de huid. Arnica olie staat bekend als een sterk revitaliserend kruid. Het bevorderd het herstel van overbelaste spieren en gewrichten. Bio+ huidolie verbetert de huid bij littekens, huidstriemen, verouderende huid en bij een droge huid. De ylang ylang olie is op basis van natuurlijke planten en oliën en vitamine A en E zorgt voor een zijdezacht huidgevoel en een bijzondere massage- en geurbelevenis. Hij ontspant, stimuleert, voedt en brengt je weer in balans en helpt huidveroudering te voorkomen.

Goed om te weten:
Slijmvliezen zijn over het algemeen gevoelig voor de meeste etherische oliën en kunnen daardoor zeer irriterend werken.

Een aromatherapiemassage wordt niet aangeraden op pijnlijke lichaamsdelen of ontstekingen aan de huid. Ook kunnen sommige oliën de gevoeligheid aan zonlicht verhogen.