Bel:0622264424
Volg ons:
Coaching pilot – vanaf maart 2021 te boeken

Coaching pilot – vanaf maart 2021 te boeken

Wat is coaching?

Coaching is een effectieve vorm van begeleiding waarbij ik als gelijkwaardige partner op interactieve wijze ondersteuning biedt bij het behalen van zelfgekozen persoonlijke of professionele doelen.

Wat doe ik als coach?

Ik bied professionele hulp bij het eerder bereiken van zelfgekozen doelen of wensen, bij het verbeteren van prestaties of het verhogen van de kwaliteit van het leven.  Hierbij kun je denken aan:

  • het vergroten van het zelfvertrouwen
  • bewustwording en persoonlijke groei
  • leren omgaan met stress en werkdruk
  • het ontdekken en uitbreiden van je eigen mogelijkheden
  • energie terugvinden

Wat zijn de uitgangspunten die ik hanteer bij het coachen?

  • Door het stellen van vragen, spiegelen, samenvatten en structureren werk ik aan het vergroten van het bewustzijn.
  • Het coachen is oplossings- en veranderingsgericht. Ik help je in beweging te komen door het onderzoeken van stappen die je kunt nemen. Hierbij zal ik inspirerend en motiverend te werk  gaan om tot de juiste mindset te komen.

Wanneer kies je voor coaching?

We hebben allemaal wel eens momenten dat het even iets minder gaat in je relatie, op je werk of met de opvoeding van je kinderen. Zolang dat de moeilijkheden maar niet te lang duren en er vooruitzichten zijn op verbetering kunnen wij veel aan. Nu we in een lockdown zitten is de toekomst niet altijd zo goed uit te stippelen. De onwetendheid over de toekomst, wanneer stopt de avondklok, wanneer stopt de lockdown, wanneer krijg ik mijn inenting, etc., etc.

De contacten met collega’s, vrienden en familie die wegvallen of alleen maar online mogelijk zijn, geven niet dezelfde energie als de contacten die we voorheen hadden. We missen de vrijheid die we gewend waren.

We worden misschien geconfronteerd met ziekte en overlijden van onze naasten. Daar komen veel emoties bij vrij die ons samenleven beïnvloeden. En we voelen de machteloosheid die hierdoor ontstaan is.

Al deze voorbeelden en misschien kent u er zelf nog meer, zijn een reden om in gesprek te gaan met een coach.

Hoe ziet een coaching traject eruit?

Een coaching traject duurt gemiddeld drie tot vijf sessies.

Tijdens de eerste afspraak, die meestal één uur duurt, gaan we de hulpvraag onderzoeken. Door het stellen van vragen wordt dit duidelijk. Ik help je te inventariseren welke stappen je kunt ondernemen, wat je al geprobeerd hebt en waar je tegen aan liep. Tegelijkertijd kijken we of er een klik is. Er moet een basis van vertrouwen zijn om het traject goed te laten verlopen.

In de volgende sessie gaan we op zoek naar de energievreters, wat de emoties zijn en welk stappenplan bij jou past. Dit kan voor iedereen weer anders zijn.

De coaching zal oplossings- en veranderingsgericht zijn. Ik ga uit van de kwaliteiten van de client. Het doel is verheldering, nieuwe inzichten en perspectief voor de client.

Op dit moment bied ik de eerste coachingsessie gratis aan als een pilot.

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *